Artikelen

Artiesten

Een artiest die écht bij jullie bruiloft past!

Met deze stappen vind je de beste artiest(en) voor jouw speciale dag!

Artiest

Een artiest op je bruiloft is altijd leuk, vooral bij je trouwfeest. Het kan misschien lastig zijn om de juiste artiest  te vinden. Het is de bruiloft van jou én die van je partner, dus moeten jullie het samen eens zijn over de artiest die jullie op de bruiloft willen.

Bruiloft muziek

Er zijn verschillende artiesten die kunnen komen optreden bij jullie bruiloft. Misschien willen jullie alleen een zanger/zangeres, of misschien willen jullie wel een complete band.

Wanneer jullie willen kiezen voor een band, dan zijn daar weer verschillende keuzes in. Bijvoorbeeld een coverband of een band in een specifiek genre, zoals jazz, soul, latin of rock. Wanneer een DJ misschien beter past bij jullie bruiloft of jullie muzieksmaak, kan er gekozen worden uit bijvoorbeeld allround DJ’s, lounge DJ’s of disco DJ’s. Daarnaast kan een DJ ook worden gecombineerd met bijvoorbeeld saxofoons of zang. Verder kan er nog gekozen worden uit bijvoorbeeld zangers of zangeressen, pianisten, gitaristen of klassieke duo’s.

Het samen eens worden

Het aanbod van artiesten is zo groot, dat er voor iedereen wel wat tussen moet zitten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat jullie het samen eens worden wie er gaat optreden op jullie bruiloft. Daarom is het handig om daar op tijd mee te beginnen. Zo kunnen jullie genoeg informatie verzamelen over de artiesten en over de muziekstijl. Probeer eens een optreden van een artiest naar jullie keuze bij te wonen. Dit kan helpen om te bepalen of de muziekstijl bij jullie past en of de artiesten live ook goed presteren. Zo zal het makkelijker worden om een uiteindelijk een goede keuze te maken.

Kosten

De kosten van een optreden verschillen per artiest. Sommige artiesten vragen een bepaald bedrag per uur dat ze optreden of dat ze aanwezig zijn op jullie bruiloft. Andere artiesten vragen een vaste prijs voor een optreden. Het is belangrijk dat de artiest binnen jullie budget past en dat jullie van te voren goed afspreken wat de kosten mogen zijn voor de artiest.

 

Neem een kijkje tussen onze artiesten of entertainmentbedrijven!