Artikelen

Catering

Van cake tot driegangendiner: wat serveer jij op je bruiloft?

Vind het geschikte cateringbedrijf voor jullie speciale dag!

Catering

Catering is een heel belangrijk aspect voor een bruiloft. De hele dag moet er eten en drinken verzorgd worden voor de gasten. Het is natuurlijk niet handig als je dat net zoals een verjaardag allemaal zelf regelt. Het is tenslotte wel jullie dag. Daarom zijn er heel veel catering bedrijven die je in kunt huren voor de bruiloft.

Thema’s

Vaak, als je aan een cateringbedrijf denkt, ga je er vanuit dat ze eigenlijk allemaal hetzelfde zijn. Maar er zijn heel veel catering bedrijven die hun eigen thema hebben. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken naar een cateringbedrijf die veel verschillende soorten speciaal bieren aanbiedt, of een cateringbedrijf die gebruik maakt van allerlei delicatessen uit Amsterdam.

Begin op tijd

Je kunt het beste vroeg van tevoren beginnen met het zoeken van een cateringbedrijf. Het is namelijk nogal een klus om alles zelf te regelen. Je mag namelijk niks vergeten. Serveer je alleen alcohol vrije drankjes of wil je dit combineren met alcohol houdende drankjes? En als je kiest voor alcoholische dranken, bedenk dan ook welke soort drankjes je precies wil serveren. Ga je alleen voor bier en wijn, of wil je graag dat er speciale cocktails worden geserveerd? En niet te vergeten, willen jullie graag broodjes voor na de ceremonie met koffie, willen jullie een late-night-snack, of eten jullie allemaal gezamenlijk voor de receptie?

Originaliteit

Misschien vinden jullie het wel heel leuk om iets ongebruikelijks te doen, zoals een foodtruck. Een foodtruck is zeer origineel en zal zeker een blikvanger zijn op de bruiloft. Daarnaast kan een foodtruck op meerdere manieren worden ingezet. Er kunnen bijvoorbeeld Amerikaanse hotdogs of Mexicaanse tortilla’s worden geserveerd. Daarnaast kan een foodtruck ook ingezet worden voor drankjes of een tussendoortje zoals koffie met taart; de opties zijn eindeloos. Naast een foodtruck zijn er natuurlijk nog veel meer leuke originele cateringideeën!

Eigen idee

Je kunt natuurlijk altijd overleggen met de cateraar over het eten en drinken wat jullie willen serveren op de bruiloft. Het is dan aan de cateraar om dat te bestellen/maken en te serveren. 

 

Neem een kijkje tussen onze cateringbedrijven!