Artikelen

Feestlocatie

Hoe vind ik de juiste trouwlocatie?

Volg deze stappen om de perfecte trouwlocatie te vinden! 

Feestlocatie

Er zijn door heel Nederland een hele boel feestlocaties om de bruiloft af te sluiten. Het ligt aan jullie wensen, wat voor soort feest jullie willen en wat jullie voor locatie in gedachten hebben. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met een locatie uitzoeken. Er zijn heel veel koppels die trouwen in een jaar, ook op jullie dag. Ook al is er heel veel keuze qua locaties, het zou erg jammer zijn dat dé locatie die jullie wouden wordt verhuurt aan een ander stel. Begin daarom minimaal een half jaar van te voren met zoeken.

Tradities

Tijdens het feest worden er meestal de volgende tradities gevolgd.

De kousenband
Deze wordt gedragen door de bruid en staat voor seksuele trouw. De bruidegom verwijdert de kousenband met zijn tanden en gooit hem naar alle ongetrouwde mannen. De man die hem vangt, is de eerstvolgende bruidegom.

Het bruidsboeket
Aan het eind van het feest gooit de bruid haar bruidsboeket naar alle ongetrouwde vrouwen. De vrouw die het boeket vangt, is de eerstvolgende bruid.

Na het trouwfeest

De eerste zes weken na je bruiloft zijn bedoeld om te genieten van jullie nieuwe leven samen en worden de wittebroodsweken genoemd. Vroeger at men in deze weken alleen wittebrood, een luxe brood bedoeld voor speciale gelegenheden. Tegenwoordig wordt er na het huwelijk vaak tijdens de eerste zes weken na de bruiloft genoten van een huwelijksreis. 

Neem een kijkje tussen onze zaalverhuurders!