Artikelen

Trouwkaarten

Hoe vind ik de beste trouwkaart leverancier?

Volg deze stappen om de perfecte trouwkaarten te krijgen voor jullie speciale dag!

Bruidskaart

Wanneer je gaat trouwen moet je natuurlijk ook gasten uitnodigen. Dat doe je (meestal) doormiddel van trouwkaarten.

Voordat je trouwkaarten gaat maken is het belangrijk dat je weet wie je gaat uitnodigen. Het moet duidelijk zijn welke gasten bij welk onderdeel aanwezig mogen zijn. Je kunt ervoor kiezen om voor iedereen een aparte trouwkaart te maken of voor iedereen dezelfde en dan voor gasten die maar bij een bepaald onderdeel aanwezig mogen zijn, een extra briefje maken met daarin op welk deel van de dag ze zijn uitgenodigd. Ook voordat je de trouwkaarten gaat drukken, is het belangrijk dat je dubbel gecontroleerd hebt dat je een trouwkaart voor iedereen die je wilt uitnodigen gemaakt hebt. 

Wat komt er in de trouwkaart?

De namen van het bruidspaar. De huwelijksceremonie, de datum en het jaartal van het huwelijk. Informatie over de locatie en de tijd. Een RSVP-kaartje, waarop gasten kunnen aangeven of ze wel of niet naar de bruiloft komen. Het is ook handig als jullie contact gegevens of eventueel de contactgegevens van de ceremoniemeester op de trouwkaarten zetten, dan kunnen daar de gasten met vragen terecht.

Dresscode en thema?

Is er een dresscode? Dan is dat ook belangrijk om in jullie trouwkaart te zetten. Het is niet handig als jullie dresscode wit is, maar dat niet in de trouwkaart stond en mensen in roze kleding komen. Hebben jullie ook een thema? Misschien is het dan een idee om een beetje daarvan te verwerken in jullie trouwkaarten. Dat wekt nieuwsgierigheid.

Trouwkaarten laten drukken

Online kun je gemakkelijk je trouwkaarten bestellen. Er zijn heel veel verschillende sites die dat doen en er zijn meestal ook aanbiedingen. Bijvoorbeeld per kaart €0,49 en 100 trouwkaarten voor €40,-. Dan worden de kaarten gedrukt en naar het aangegeven adres gestuurd. Maar je kunt ook naar plaatselijke drukkerijen gaan, en daar je kaarten laten drukken.

 

Neem een kijkje tussen onze trouwkaart leveranciers!